Verificare și validare IBAN

Exemplu : TR330006100519786457841326 / PT50000101231234567890192
   

Dezavantajul transferurilor internaționale de bani prin banca ta

Când trimiți sau primești un transfer internațional wire prin banca ta, este posibil să pierzi bani printr-o rată de schimb nefavorabilă și să plătești taxe ascunse prin urmare. Asta deoarece băncile încă folosesc un sistem învechit pentru schimbul banilor. Îți recomandăm să folosești Wise, care este de obicei mult mai ieftin. Prin tehnologia lor inteligentă:
  • Primești o rată de schimb grozavă și se aplică o taxă mică în avans, de fiecare dată.
  • Trimiți bani la fel de rapid ca prin bănci și uneori mai rapid – unele monede sunt trimise în câteva minute.
  • Banii tăi sunt protejați ca la o bancă.
  • Te vei alătura celor peste 2 milioane de clienți care transferă în 47 de monede, în 70 de țări.

Cum să folosești instrumentul de validare IBAN

Informația ta bancară este în siguranță deoarece nu stocăm sau vizualizăm nicio informație pe care o introduci.

Pentru a valida IBAN-ul, introdu-l în căsuța specificată mai sus, fie în format electronic, fie în format tipărit.

Asigură-te că IBAN-ul respectă formatul corect al unui IBAN. Primele 2 caractere trebuie să fie litere iar următoarele 2 caractere trebuie să fie cifre.

Poți vedea mai multe exemple pe pagina Exemple IBAN.

Despre instrumentul de validare IBAN

Instrumentul de Validare al IBAN-ul este destinat validării unui Număr de Cont Bancar Internațional (IBAN). Instrumentul de validare acceptă toate țările și băncile din zona SEPA.

Instrumentul va verifica dacă lungimea IBAN-ului corespunde lungimii standard și va efectua calcule matematice de verificare a cifrelor, pentru a determina dacă IBAN-ul introdus este valid.

Instrumentul va analiza IBAN-ul pentru a determina țara, numărul de cont bancar de bază (BBAN), codul bancar local, codul filialei și numărul de cont local.

Te rugăm să reții că acest instrument nu verifică dacă IBAN-ul chiar există în cadrul băncii - pur și simplu verifică dacă acesta este valid.

Instrumentul este oferit doar în scopuri informaționale. Deși lucrăm din greu pentru a furniza date exacte, utilizatorii trebuie să fie conștienți că acest website nu răspunde în niciun fel de acuratețea acestora. Doar banca ta poate confirma informațiile de cont bancare corecte. Dacă faci o plată importantă și urgentă, îți recomandăm să-ți contactezi banca mai întâi.