Formatul IBAN standard în Timorul de Est

Mai jos este un exemplu de format IBAN pentru Timorul de Est. Contine 20 caractere. Mai jos vei găsi o explicație detaliată a formatului IBAN în Timorul de Est. Conține 23 caractere. Mai jos vei găsi o explicație detaliată a structurii IBAN în Timorul de Est.

  • 2 litere cod ISO pentru țară
  • 2 cifre de verificare IBAN
  • 3 cifre bank code
  • 14 cifre account number
  • 2 cifre check digit

TL 38 008 00123456789101 57


Articol Lungime Exemplu
Country 2a TL
IBAN Checksum 2n 38
Bank Code 3n 008
Account Number 14n 00123456789101
Check Digit 2n 57
Notă : a - alfabet (doar litere), c - caractere (litere & numere), n - numere (doar numere, cifre)

Dezavantajul transferurilor internaționale de bani prin banca ta

Când trimiți sau primești un transfer internațional wire prin banca ta, este posibil să pierzi bani printr-o rată de schimb nefavorabilă și să plătești taxe ascunse prin urmare. Asta deoarece băncile încă folosesc un sistem învechit pentru schimbul banilor. Îți recomandăm să folosești Wise, care este de obicei mult mai ieftin. Prin tehnologia lor inteligentă:
  • Primești o rată de schimb grozavă și se aplică o taxă mică în avans, de fiecare dată.
  • Trimiți bani la fel de rapid ca prin bănci și uneori mai rapid – unele monede sunt trimise în câteva minute.
  • Banii tăi sunt protejați ca la o bancă.
  • Te vei alătura celor peste 2 milioane de clienți care transferă în 47 de monede, în 70 de țări.

Dă click pe butonul "Generează" de mai jos pentru a folosi calculatorul IBAN sau pe "Validează" pentru a verifica un IBAN pentru un cont bancar din Timorul de Est.

Generator IBAN

Generează

Verificare IBAN

Validează

Numere IBAN în Timorul de Est - Întrebări frecvente

De ce este necesar un cod IBAN în Timorul de Est?

Un IBAN este un număr de cont bancar internațional. IBAN-urile sunt utilizate pentru a ghida plățile internaționale către conturile bancare corecte. Folosind un format standard, convenit la nivel internațional, un IBAN conține informații despre țara către care se îndreaptă plata, precum și numărul complet al contului bancar de bază pentru contul specific.

Acest lucru reduce greșelile de procesare și permite plăților transfrontaliere să călătorească în siguranță și rapid dintr-un cont în altul.

Cum să găsesc numărul IBAN?

Poți găsi un număr IBAN utilizând instrumentul de căutare IBAN disponibil here. De asemenea, vei găsi un verificator IBAN folositor pentru a valida numărul IBAN pe care îl vei folosi dacă trimiți o plată.

Dacă ești în căutarea propriului IBAN, poți utiliza instrumentele de validare și calculare, poți verifica numărul IBAN în cadrul serviciilor bancare online sau îl poți găsi în corespondența cu banca ta, cum ar fi extrasele periodice.

Cum să obții un număr IBAN în Timorul de Est?

Dacă trimiți bani către cineva din străinătate, vei avea nevoie de IBAN-ul corect pentru a evita întârzierile. Adresează-te destinatarului pentru numărul IBAN sau folosește instrumentele de căutare și verificare IBAN disponibile pe această pagină.

Care țări utilizează codurile IBAN?

Numerele IBAN au fost create inițial pentru a facilita trimiterea plăților în Uniunea Europeană. Cu toate acestea, există în prezent 77 de țări la nivel mondial care utilizează IBAN-uri pentru a facilita plățile internaționale.

IBAN-urile sunt utilizate în majoritatea țărilor europene, precum și în multe țări din Orientul Mijlociu, Africa de Nord și Caraibe. Este demn de remarcat faptul că IBAN-urile nu sunt utilizate în unele țări importante, inclusiv în SUA, Canada, Australia și Noua Zeelandă. Dacă trimiți o plată internațională, banca sau serviciul de transfer de bani va putea confirma informațiile necesare pentru țara de destinație.

Trimiți bani către` Timorul de Est?

Trimiterea plăților internaționale poate fi costisitoare, cu taxe inițiale ridicate și taxe suplimentare înglobate în ratele de schimb bancare slabe. Dacă trebuie să trimiți bani cuiva în Timorul de Est, ar fi mai bine să folosești un specialist precum Wise pentru a sări peste comisioanele bancare mari și pentru a trimite bani online, peste tot cu transferuri rapide și sigure. Aceștia folosesc un sistem de prețuri simplu, în avans, fără taxe ascunse.

Toate conversiile valutare utilizează cursul de schimb mediu al pieței - cel pe care îl vei găsi pe Google - fără marcaje ascunse. Acest lucru poate însemna că economisești față de banca ta obișnuită.

Verifică Wise chiar acum, pentru plăți internaționale mai avantajoase.